+36 (30) 634-7729
1125 Budapest, Szarvas Gábor út 20-22.

SZÁJHIGIÉNIA-KEZELÉSEK

SZÁJHIGIÉNIA-KEZELÉSEK

Professzionális fogkőeltávolítás, szájhigiéniai kezelések - PREMIUM DENTAL fogászat, Budapest
 • Fogkőeltávolítás
 • Professzionális fogtisztítás
 • Ózonkezelés

Fogászati problémák megelőzése

A fogászati problémák megelőzésében kiemelt jelentősége van az otthoni fogápolás minőségének, valamint annak, hogy fogorvosa vagy dentalhigiénikusa rendszeres időközönként eltávolítsa fogairól azt a lepedéket és fogkövet, ami otthoni körülmények között nem oldható meg.

A fogkő kialakulása

Étkezéseink alkalmával a fogak felszínén kialakul egy vékony, színtelen, szabad szemmel gyakorlatilag nem látható plakkréteg. Ennek a rétegnek az alapanyaga feloldódott ételmaradékból áll, és kiváló táptalajt biztosít a baktériumok megtelepedése számára. Ez a plakk idővel a nyálban jelenlevő ásványi anyagok hatására egyre keményebbé válik, majd elmeszesedik.

Professzionális fogkőeltávolítás

A fogkövet maradéktalanul eltávolító szájhigiéniás kezelésekre kínál Önnek kiváló lehetőséget a PREMIUM DENTAL budapesti fogászati rendelője, ahol képzett és gyakorlott szájhigiénikusok varázsolják újra ragyogóvá, elszíneződésektől mentessé és élettel telivé fogait.

Fogkő-eltávolítás (depurálás)

Az egészségtudatosság jegyében pácienseinknek a félévenkénti, rendszeres ellenőrzést javasoljuk, mert a friss fogkő sokkal könnyebben távolítható el mint amelyik hónapok-évek óta lerakódott. A rendszeres ellenőrzésekkel megelőzhető a krónikus gingivitis (ínygyulladás) kialakulása, ami később a fogak elvesztéséhez is vezethet.

A friss fogkő felismerhető fehéres-világossárgás színéről. Ha a fogkő már régóta a szájban található, nem csak a mennyisége nő, hanem a színe is sötétedik idővel. A fogkő mind az íny felett, mind az íny alatt megtalálható a fogközökben és a fogak nyelv felöli oldalán is. Ezek a lerakódások otthoni szájápolással nem távolíthatóak el.

A budapesti fogászati rendelőnkben végzett szájhigiéniás kezelés alkalmával azonban a fogkő eltávolítását ultrahangos készülékkel végezzük, melyet szükség esetén kézi eszközökkel is kiegészítünk. A folyamat végén egy speciális pasztával simává polírozzuk fogait, hogy azon nem tudjon rövid időn belül újra megtapadni a plakk.

A kezelés díja (állkapcsonként): 10.500 Ft

Professzionális tisztítás

A professzionális tisztítás során parodontális fogszakorvosunk (ínybetegségre specializálódott szakorvos) ultrahangos depurátor segítségével távolítja el a fogkövet nem csak az íny felett, hanem az íny alatt is. A kezelés nem jár fájdalommal.

Professzionális fogkőeltávolítás, szájhigiéniai kezelések - PREMIUM DENTAL fogászat, Budapest

Az ultrahangos fogkőeltávolító készülék a zománcot egyáltalán nem sérti, viszont az elmeszesedett lepedéket (fogkő) nagyon precízen eltávolítja. Mivel a készülék ultrahang frekvencián működik, hatására a keletkezett légbuborékoknak köszönhetően a fogkő lepattan a fog felszínéről.

A kezelés díja: 32.000 Ft

Ózonkezelés

A fogorvostól való félelem gyakran a foghúzásoktól és fúrásoktól való félelmünkből ered, és gyermekkori rossz emlékeinkből táplálkozik. A folyamatosan fejlődő fogorvosi tudománynak köszönhetően azonban egyre több olyan kezelést ismerünk meg, ami kellemetlenségektől mentessé teszi fogászati beavatkozásainkat. Ilyen például az ózonterápia, amely egy új, mellékhatásoktól mentes alternatíva a fogászat és a szájsebészet területén.

Az ózonterápia elsődlegesen az időben észrevett szuvasodások fúrás, tömés nélküli gyógyítására, valamint csíraölésre szolgál. Az ózon – erős oxidáló hatása miatt – a fogászati szempontból fontos vírusokat, baktériumokat, gombákat képes fájdalom- és mellékhatás-mentesen, gyorsan elpusztítani.

Az ózon egy három atomból álló instabil molekula, ami az egyik legerősebb oxidáló, és fertőtlenítő anyag. Fogászatunkon a korszerű német OzonyTron X gépet használjuk.

Az ózonkezelés gyors, nem igényel érzéstelenítést és használatával elkerülhető, hogy a tömést megelőzendően a felpuhult foganyagból el kelljen távolítani.

Az ózonkezelés menete fogászati rendelőnkben:

Egy speciális lézer berendezés segítségével orvosaink felmérik a szuvas terület nagyságát, majd az adott területet szilikonsapka segítségével leválasztva, ózonnal kezelik. Ez a gáz a baktériumok 99,9%-át képes elpusztítatni, a szilikonsapka segítségével pedig elkerülhető, hogy Ön belélegezze a kiszivárgó gázt.

Az alábbi kezeléseknél ajánlott:

 • gyermekeknél barázdazárás előtt
 • tömések előtt
 • fertőző betegségek kezelésére (herpesz, aphta, gomba)
 • szájsebészeti beavatkozások után

A kezelés díja: 11.000 – 23.000 Ft

FOGLALJON IDŐPONTOT MÉG MA!

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Üzenet

  Előzze meg a szájhigiéniai problémák kialakulását!

  Szájhigiéniai kezelések, fogkőeltávolítás, ózonkezelés - PREMIUM DENTAL fogászat, Budapest

  Fogkő-eltávolítás, professzionális fogtisztítás, szájszag-mérés, ózonkezelés a PREMIUM DENTAL budapesti fogászati rendelőjében.

  Szájhigiéniás kezelésre a +36 30 634 7729 telefonszámon tud jelentkezni vagy választhatja weboldalunk időpont-foglalás funkcióját.

  Várjuk Önt szeretettel, hogy közösen előzzük meg a komolyabb fogászati problémák kialakulását.