+36 (30) 634-7729
1125 Budapest, Szarvas Gábor út 20-22.

FOGBEÜLTETÉS – FOGÁSZATI IMPLANTÁCIÓ

FOGBEÜLTETÉS – FOGÁSZATI IMPLANTÁCIÓ

Hiányzó fogak pótlása fogászati implantátumok beépítésével, fogbeültetés - PREMIUM DENTAL fogászat, Budapest

A fogászati implantátumok előnyei

Az implantátumok (mesterséges foggyökerek) használatával a szomszédos fogak terhelése nélkül pótolható egy vagy több fog. Az implantátumok a széleskörű felhasználhatóságukon túl esztétikai szempontból is közelebb állnak a természetes fogakhoz.

Milyen esetekben lehet rá szüksége?

A fogászati implantátumok korszerű megoldást kínálnak a sorvégi vagy sorközi hiányok pótlására: többé már nem szükséges a szomszédos ép és egészséges fogak lecsiszolása csak azért, hogy egy híddal áthidaljuk a foghiányt.

Stabilitás és kényelem – teljes fogsor helyreállítás implantátumokkal

Fogászati implantátumokkal a teljes fogazat helyreállítható. Megoldást jelent a kivehető fogsorok stabilizálására is: nem kell többé aggódnia és különböző fogsorragasztókat használnia, ha fogsora rögzítését implantátumok biztosítják!

A fogbeültetés (fogászati implantáció) folyamata

A modern fogorvosi implantátumok szövetbarát anyagból, titániumból készült felületkezelt csavarok. Az implantátumok felülete úgy van kialakítva, hogy makrostruktúrája (csavarmenete) révén jól meg tud kapaszkodni a csontban, és mikrostruktúrája (felületi egyenetlensége) lehetőséget biztosít az új csontbenövéseknek az érdes felület apró rései közé.

Amennyiben az implantálást foghúzás előzi meg és a rendelkezésre álló csonttérfogat elegendő, sor kerülhet azonnali implantációra, de ha orvosa úgy ítéli meg, akkor csak 2 hónap elteltével végezhető el a szövetbarát implantációs csavarok behelyezése. Az implantátumok csak egészséges, gyulladásmentes közegbe csontosodnak be megfelelően.

Ha nem elegendő a rendelkezésre álló csont, csontpótlással növelhetjük a mennyiségét. A csontpótlás javallott, ha a felső állcsontban az arcüreg alapja, és az állcsontgerinc között nincs elég hely a szükséges hosszúságú implantátum behelyezésére. Ezt a beavatkozást arcüreg emelésnek, vagy sinus liftnek hívjuk. A sinus-liftről bővebben itt olvashat.

Az alsó állcsontban haladó érző ideg felett gyakran nem elegendő a csontállomány, ezért kényszerülünk csontpótlásra. Sok esetben nem a csont magassága, hanem a csont szélessége kevés a fogászati implantátum elhelyezésére, de csontpótlással ez is korrigálható.

A csontpótlást végezhetjük saját csontból, például az állcsontok hátsó területeiről, illetve szintetikus csontpótló készítmények és saját vér elegyítésével. Csontpótlás után általában 4-6 hónapot szükséges várni az implantátum behelyezésével (kivéve, ha a csontpótlással egy időben történt az implantáció). A csontpótlásról bővebben itt olvashat.

Hiányzó fogak pótlása fogászati implantátumok beépítésével, fogbeültetés - Kútvölgyi Premium Dental fogászat, Budapest

Az implantátumokra többféle fejrész (abutment) csatlakoztatható, így felhasználhatóak koronák, hidak elhorgonyzására, vagy a kivehető protézis stabilitásának, rögzítettségének növelésére is.

Léteznek olyan betegségek, állapotok, amik kizárhatják, illetve megnehezíthetik az implantációt. Ilyenek például: súlyos, kezeletlen cukorbetegség, véralvadási zavarok, bizonyos gyógyszerek (szteroidok, biszfoszfonátok, daganatellenes szerek) szedése, korábbi sugárterápia a tervezett műtéti területen és az erős dohányzás.

Az, hogy az implantáció elvégezhető-e, kizárólag a pontos diagnózis, valamint az Ön szájhigiénés szokásainak alapos vizsgálata után dönthető el.

Hogyan történik a fogbeültetés, vagyis a fogászati implantátum behelyezése?

Az implantátumok behelyezése

Az implantálás helyi érzéstelenítésben történik, de fogászatunkon lehetősége van altatásban is kérni ezeket a beavatkozásokat. Az altatásban végzett fogászati kezelésekről további információkat itt talál.

 • Helyi érzéstelenítésben a zsibbasztó zselé felkenése után beadásra kerül az érzéstelenítő injekció, arra a területre, ahova az implantátumok bekerülnek.
 • Miután az injekció kifejti hatását felkészült és fogbeültetésben jártas fogszakorvosunk egy metszés segítségével felnyitja az ínyt, hogy az állcsontgerinc elérhetővé váljon.
 • Ezután egyre nagyobb fúrók segítségével kialakítja a megfelelő méretű lyukat (csontfészket) az implantátum számára. Hogy mekkora a megfelelő méretű implantátum, azt az orvos a CT felvétel segítségével tudja meghatározni.
 • Miután a járat elkészült, becsavarja az implantátumot a csontba speciális csavarhúzókkal, és lezárja egy fedőcsavarral. Az implantátum belseje üreges, ezért meg kell védeni a szennyeződésektől.
 • Az ínyt utána összevarrja és ezzel az implantátum teljes egésze íny alatt van és szabad szemmel nem látható.
 • Az implantátum helyzetét röntgen-felvétellel ellenőrizzük. A kezelés körülbelül egy óra alatt megy végbe (függően az implantátumok számától). A beavatkozás utáni teendőkről bővebben itt olvashat.

A varratok eltávolítására 10-14 nap múlva kerülhet sor. Ezek után következik a 3 hónapos gyógyulási idő, amíg a beültetett implantátumok becsontosodna és helyzetük stabilizálódik

Ínyformázás

A következő fázis az implantátumok feltárása. Ez azt jelenti, hogy az implantátum körül újraformázzuk az ínyt, mivel az a gyógyulási idő alatt az teljesen ránőtt. Ezt egy kis metszéssel végezzük, így az implantátum csavar feje láthatóvá válik. Eltávolítjuk a záró csavart, és behelyezzük az ínyformázó csavart, aminek a vége már szabad szemmel látható lesz.

Utána az ínyt a megfelelő helyeken az ínyformázó csavar köré varrjuk, és két hétig gyógyulni hagyjuk (erre az időszakra szintén érvényesek a műtét utáni teendők). Az ínyformázó csavar helyzetét szintén röntgen-felvétellel ellenőrizzük.

Protetikai munka, azaz az esztétikus korona az implantátumra

Két hetet követően kezdjük el az esztétikus fogmű (koronák/hidak/fogsor) előkészítését. Lenyomatot veszünk, ami alapján a fogtechnikus elkészíti a fogművet. Önnel egyeztetve határozzuk meg az új fogmű színét, illetve a fogak formáját.

Milyen esetekben lehet Önnek implantátum beültetésre szüksége?

Sorközi vagy sorvégi hiány pótlása fogászati implantátumokkal

A fogászati implantátumok egy sokkal korszerűbb megoldást kínálnak a sorvégi vagy sorközi hiányok pótlására, mint a korábban használatos hidak. Amikor elveszítjük valamely fogunkat, többé már nem szükséges a szomszédos ép és egészséges fogak lecsiszolása csak azért, hogy egy híddal áthidaljuk a foghiányt, valamint ha az utolsó fogunk hiányzik a sorból, nem szükséges a két előtte lévő fogat lecsiszolni és egy háromtagú hidat készíttetni.

Az implantátum az eltávolított fog helyére kerül, majd a gyógyulási időt követően megterheljük egy koronával, aminek az anyaga lehet fémkerámia vagy cirkónium.

A végeredmény annyira hasonló az igazi foghoz, hogy csupán a röntgenen látszik, hogy nem valódi fogról van szó. A gyógyulási idő miatt tovább tart a kezelés, mintha hidat készíttetnék, viszont megéri az időbefektetés.

A gyógyulás idejére lehetőség van ideiglenes korona felhelyezésére,hogy Ön ebben az időszakban is teljes értékű életet tudjon élni.

A foghúzást követően nem érdemes késlekedni, hiszen a foghiány melletti fogak elkezdenek bedőlni és nem lesz elegendő hely az implantátumnak. Másrészt a rossz pozíciójú fogak szép lassan kimozdulnak a helyükről a megváltozott terhelés következtében.

Teljes foghiány pótlása fogászati implantátumokkal

Fogászati implantátumokkal a teljes fogazat helyreállítható. Ehhez 8-8 implantátum beültetésére van szükség mindkét állcsontba. 8 db implantátum képes egy 14 tagú körhíd rögzítésére. Az implantátumok behelyezését a legtöbb esetben csontpótlás, adott esetben sinus lift előzi meg. A csontpótló beavatkozásokról részletesen itt olvashat.

Teljes foghiány pótlása kivehető, implantátum megtámasztású fogsorral

Teljes foghiány esetén is van jobb megoldás, mint a teljes kivehető protézis. Nincs többé fogsorragasztó: a fogsor rögzítését az implantátumok biztosítják!

A behelyezendő implantátumok számát a rendelkezésre álló csontmennyiség határozza meg. Ideális esetben 4 implantátumra készül a fogsor, amit egy stéggel kötünk össze, így biztosítva a fogsor maximális stabilitását. Ha azonban a csont nagyon lesorvadt, akkor általában 2 implantátum a megoldás, amelyre egy úgynevezett gömbretenciós készülék kerül.

Ezek a megoldások a legköltséghatékonyabbak az implantációs megoldások közül.

Adott esetben nem szükséges új fogsort készíteni, hanem a meglévő átalakítható oly módon, hogy illeszkedjen az implantátumokra. A fogsort könnyedén fel és le lehet majd pattintani azokról a kis fejekről, vagy stégről ami a rögzítésért felel.

A be-kihelyezés könnyű, a fogsor mégis szilárdan tart. Teljes fogatlanság esetén jelenleg ez a leghatékonyabb módszer fogpótlás terén.

Egy életre visszakapja elveszettnek hitt szabadságát, magabiztosságát. Nem kell többé félnie bizonyos ételektől, vagy bajlódnia a ragasztóval.

Digitálisan tervezett implantáció

Precíz, pontos fogbeültetés minimál beavatkozással

A minden korábbi megoldásnál pontosabban illeszkedő implantációs sablon segítségével az implantátum hajszálpontosan oda kerül, ahova azt előzőleg fogbeültetés-specialistánk betervezte. A beavatkozás lényegesen gyorsabb és precízebb, ezáltal kisebb megterhelést jelent az Ön számára, és még a gyógyulás időtartama is rövidebb lehet! A precíz, pontos, digitálisan tervezett és minimál beavatkozással végzett fogbeültetésről további információkat itt talál.

Milyen implantátumok beültetése történik a PREMIUM DENTAL budapesti fogászati rendelőjében?

Rendelőnk tudatosan törekszik arra, hogy széles körű igényeket is ki tudjon elégetni a hiányzó fogak implantációs pótlásával. Éppen ezért Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelő implantátum családot talál meg rendelőnkben a költségtakarékos kategóriától a legmagasabb szintű prémium kategóriáig. Azonban minden egyes nálunk megtalálható implantátum családnak van egy közös tulajdonsága: minőségi termékről van szó, melyre széles körű garanciát vállalunk:

Prémium fogászati implantátumok:

Nobel Biocare fogászati implantátum
Nobel Biocare fogászati implantátum - PREMIUM DENTAL fogászat, Budapest

Származási hely: Svédország

Garancia: Életre szóló

A Nobel Biocare implantátum ára, amely magában foglalja a műtéti beavatkozást is: 396.000 Ft

Nobel fejrész: 108.000 Ft

Költségtakarékos implantátumok:

Osstem Implant fogászati implantátum
Osstem implant fogászati implantátum - PREMIUM DENTAL fogászat, Budapest

Származási hely: Dél-Korea

Garancia: Életre szóló

Az Osstem fogászati implantátum ára, amely magában foglalja a műtéti beavatkozást is: 286.000 Ft

Osstem fejrész: 57.000 Ft

Mindegyik implantátumra választható az Ön igényeinek megfelelően fémkerámia vagy cirkónium korona/híd:

Fémkerámia korona/híd egységár: 120.00 Ft

Cirkon korona/híd egységár: 150.000 Ft

Az általunk beépített fogászati implantátumokra élettartam-garanciát adunk - PREMIUM DENTAL fogászat, Budapest

Az általunk beépített fogászati implantátumokra élettartam-garanciát adunk!

TOVÁBBI ÉRTÉKES INFORMÁCIÓINK:

Our-Office-1

FOGÁGYBETEGSÉGEK SIKERES KEZELÉSE

Our-Office-2

DIGITÁLISAN TERVEZETT FOGBEÜLTETÉS (SMART GUIDE)

Our-Office-2

GÓCKUTATÁS

Our-Office-3

ALTATÁSBAN VÉGZETT FOGÁSZATI KEZELÉSEK

FOGLALJON IDŐPONTOT MÉG MA!

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Üzenet

  Hiányzó fogainak pótlására az ideális megoldás a fogászati implantátum beültetése.

  Fogbeültetés, hiányzó fogak pótlása fogászati implantátumok beépítésével - PREMIUM DENTAL fogászat, Budapest

  A PREMIUM DENTAL budapesti fogászati rendelőjében minden adott ahhoz, hogy Ön szakértő kezekben és biztonságos, európai technikai színvonalon felszerelt környezetben végeztesse el fogbeültetését.

  Jöjjön el tehát rendelőnkben és ismerkedjen a fogbeültetés előnyeivel.

  Az implantációs konzultációra a +36 30 634 7729 telefonszámon tud jelentkezni vagy választhatja weboldalunk időpont-foglalás funkcióját.

  Várjuk szeretettel, hogy hiányzó fogait korszerű, tartós és esztétikus implantációs fogpótlással tudjuk pótolni.

  TOVÁBBI ÉRTÉKES INFORMÁCIÓINK:

  Our-Office-1

  SZAKORVOSI KONZULTÁCIÓ

  Our-Office-2

  DIGITÁLIS DIAGNOSZTIKA

  Our-Office-3

  SZÁJHIGIÉNIA-KEZELÉSEK

  Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. <br>Kérjük, hogy a “Rendben” gomb lenyomásával adja hozzájárulását, hogy elfogadja ezt. További információ

  Mi az a COOKIE?

  A cookie (magyar nevén süti) egy adatfájl, melyet a weboldalak helyeznek el az odalátogatók számítógépén. Legfontosabb funkciójuk a weboldalon az, hogy segítséget nyújtsanak a webhely használatának elemzésében: anonim módon továbbítják, hogy a weboldal látogatója mely oldalakat tekintette meg, mennyi időt töltött azokon, illetve milyen információt keresett a weboldalon.

  Az Ön böngészője és a webszerver cookie segítségével kommunikál egymással, például a következő alkalommal felismeri a visszatérő látogatást, így nem szükséges újra elfogadnia a cookie-k használatát, ha ezt már megtette.

  A premiumdental.hu weboldalon a cookie-kat kizárólag a látogatói szokások elemzésére használjuk - az adatok segítségével a weboldal információit optimalizálhatjuk látogatóink számára.

  A cookie-k segítségével gyűjtött információt harmadik fél számára nem adjuk ki, és a weboldalunkról gyűjtött adatokat nem vetjük egybe bármilyen más forrásból származó, személyazonosság meghatározására alkalmas információval. Amennyiben személyes információt is szeretnénk bekérni a weboldalon keresztül, arról Önt előre tájékoztatjuk.

  A cookie-k nem terjesztenek vírusokat vagy más kártékony típusú programokat - bármikor letilthatja böngészőjében, sőt törölheti is azokat.

  Bezárom