+36 (30) 634-7729
1125 Budapest, Szarvas Gábor út 20-22.

KÍMÉLETES BÖLCSESSÉGFOG ELTÁVOLÍTÁS

KÍMÉLETES BÖLCSESSÉGFOG ELTÁVOLÍTÁS

Bölcsesség fogak kíméletes eltávolítása - PREMIUM DENTAL fogászat, Budapest

A bölcsességfogak előtörése

A bölcsességfogak általában jóval később jelennek meg a szájüregben, mint a többi fogunk. Előtörésük 18-20 éves kor körül várható.

Miért kezdenek el korán szuvasodni?

A késői előtörés miatt logikusan arra kellene gondolnunk, hogy romlaniuk is később kellene elkezdeniük, mint a többi fognak. Ez sok esetben igaz is, azonban a nehezen elérhető helyzetük, és az ebből következő rossz tisztíthatóságuk miatt hamarabb kezdenek szuvasodni…

Mikor indokolt a bölcsességfog eltávolítása?

Ha a bölcsességfog olyan mértékben károsodott, hogy a fog esetleg begyullad vagy elhal, gyökérkezelése pontos kivitelezhetősége bizonytalan, mert gyakran elágazó gyökércsatorna-rendszerrel rendelkezik – ezért ilyen esetekben a fogorvos sokszor az eltávolítás mellett dönt.

A bölcsességfog eltávolításására más esetekben is szükség lehet

A bölcsességfogakat gyakran nem fogszuvasodás, hanem a fog rendellenes helyzete miatt kell eltávolítani. Ha a fog a csontban fekszik, vagy még csontban neki ütközik az előtte lévő fognak, akkor a teljes koronai rész nem lesz képes a szájüregbe jutni.

Különösen ajánlott a bölcsesség fogak elvátoltása a következő esetekben:

  • Fogszabályzást megelőzően, vagy a kezelés után az állapot fenntartására
  • Visszatérő bölcsességfog körüli ínygyulladás (pericoronitis) esetén
  • Bizonytalan eredetű tompa fájdalom, zsibbadás esetén a bölcsesség fogban

Vannak olyan helyzetek, amikor a bölcsességfogat nem a csont akadályozza az előtörésben, hanem a felette elhelyezkedő íny. Ebben az esetben az előtörést elősegítendő a fog körüli íny körülmetszését (circumcisio) végezzük érzéstelenítésben.

A műtét után fellépő fájdalom kezelhető jegeléssel, a gyulladás megelőzésére szájöblítőket ajánlunk, ha pedig gyulladás lép fel, az ózonkezelést javasoljuk.

A bölcsesség fog eltávolítása helyi érzéstelenítésben történik, de igény szerint altatásban is végezzük. Metszések segítségével ínylebenyt képzünk, és sebészi fúrókkal eltávolítjuk a szükséges mennyiségű csontot. Majd fogókkal, emelőkkel távolítjuk el a szabaddá tett fogat, egy- vagy a helyzetétől függően több darabban. A sebet varratokkal zárjuk.

A beavatkozás díja: 25.000 – 50.000 Ft

Ha meg kell szabadulnia a bölcsesség fogától akkor tegye azt egy biztonságos környezetben és felkészült, nemzetközi gyakorlattal rendelkező fogszakorvos keze alatt. Látogasson el a PREMIUM DENTAL budapesti fogászati rendelőjébe, hogy szakorvosi kezekben, minimális kellemetlenséggel történjen meg az Ön bölcsességfogának az eltávolítása.

A bölcsesség fog kíméletes kihúzására a +36 1 225 3334 telefonszámon tud jelentkezni, vagy választhatja weboldalunk időpont-foglalás funkcióját.

Várjuk szeretettel, hogy megszabadítsuk a bölcsesség fogak okozta fájdalomtól és kellemetlenségektől.

FOGLALJON IDŐPONTOT MÉG MA!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Üzenet